Recept zoekresultatenAnanas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse
Delhaize logo
  • Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse
    D

Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse

Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousseD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g kristalsuiker
  • 10 cl bruine rum
  • 1 stokje kaneel
  • 1 snuifje gemalen steranijs
  • 1 stokje vanille
  • 20 cl slagroom
  • 100 g witte chocolade
  • 100 g kristalsuiker
  • 10 cl bruine rum
  • 1 stokje kaneel
  • 1 snuifje gemalen steranijs
  • 1 stokje vanille
  • 20 cl slagroom
  • 100 g witte chocolade

Begin met koken

: 30 min + 3 u koeltijd
1
Hak de witte chocolade in stukjes. Breng in een steelpan 5 cl room aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocoladestukjes toe, roer en laat 2 minuten staan. Roer tot een heel gladde bereiding. Laat lauw worden.
2
Klop de resterende room zeer stijf en spatel er de gesmolten chocolade onder. Bedek met vershoudfolie en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
3
Doe de suiker, 25 cl water, de rum, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje, de steranijs en het sap van de limoen in een steelpan. Meng en breng aan de kook. Laat een tiental minuten zacht koken tot een lichte siroop.
4
Maak de ananas schoon en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Overgiet met de gezeefde siroop. Roer, bedek met vershoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.
5
Verdeel de ananas met de siroop over kleine, diepe borden. Leg er in elk bord 3 quenelles van de witte chocolademousse bovenop, bestrooi met verkruimelde koekjes en serveer koel, afgewerkt met munt.
1
Hak de witte chocolade in stukjes. Breng in een steelpan 5 cl room aan de kook. Neem van het vuur, voeg de chocoladestukjes toe, roer en laat 2 minuten staan. Roer tot een heel gladde bereiding. Laat lauw worden.
2
Klop de resterende room zeer stijf en spatel er de gesmolten chocolade onder. Bedek met vershoudfolie en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
3
Doe de suiker, 25 cl water, de rum, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje, de steranijs en het sap van de limoen in een steelpan. Meng en breng aan de kook. Laat een tiental minuten zacht koken tot een lichte siroop.
4
Maak de ananas schoon en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Overgiet met de gezeefde siroop. Roer, bedek met vershoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.
5
Verdeel de ananas met de siroop over kleine, diepe borden. Leg er in elk bord 3 quenelles van de witte chocolademousse bovenop, bestrooi met verkruimelde koekjes en serveer koel, afgewerkt met munt.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 998; energie (kCal): 239; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 8,2; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 19,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 647,21
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 998; energie (kCal): 239; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 8,2; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 19,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 647,21
Vegetarisch
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Santa Maria Kruiden | Steranijs
15 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Rum | Spiced Gold
Captain Morgan Rum | Spiced Gold
70 cl
- €2.5
15
45
€17,95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2de tegen -40%
2
75
Vanille | Stokje
Santa Maria Vanille | Stokje
1 st
2de tegen -40%
9
19
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Chocolade | Wit | Tablet
Galak Chocolade | Wit | Tablet
100 gr
2
69
Totaal:
€38,02

Deze recepten kan je ook leuk vinden