Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenAnanas geflambeerd met wodka, speculaasijs
Delhaize logo
  • Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs

Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs

Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 1 snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
  • 1 flinke noot gezouten boter
  • 1/2 grote ananas (of 1 kleine)
  • pure cacao en Mikado’s voor de afwerking
  • speculaasijs
  • 4 el wodka
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 1 snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
  • 1 flinke noot gezouten boter
  • 1/2 grote ananas (of 1 kleine)
  • pure cacao en Mikado’s voor de afwerking
  • speculaasijs
  • 4 el wodka

Begin met koken

1
Schil de halve ananas, snij in de lengte in 4 en verwijder het harde kerndeel. Snij het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
2
Smelt de boter in een pan met antikleefbodem op matig vuur en bak er de plakjes ananas aan beide kanten in.
3
Bestrooi ze met de kandijsuiker en de gekozen specerij.
4
Wanneer ze goed bruingebakken zijn, zet dan de dampkap uit (heel belangrijk!), giet de wodka rond de stukjes en flambeer.
5
Versier met schijfjes ananas in de hoeken en met een bol speculaasijs in het midden en serveer.
6
Bestrooi met het cacaopoeder en versier met Mikado’s.
1
Schil de halve ananas, snij in de lengte in 4 en verwijder het harde kerndeel. Snij het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
2
Smelt de boter in een pan met antikleefbodem op matig vuur en bak er de plakjes ananas aan beide kanten in.
3
Bestrooi ze met de kandijsuiker en de gekozen specerij.
4
Wanneer ze goed bruingebakken zijn, zet dan de dampkap uit (heel belangrijk!), giet de wodka rond de stukjes en flambeer.
5
Versier met schijfjes ananas in de hoeken en met een bol speculaasijs in het midden en serveer.
6
Bestrooi met het cacaopoeder en versier met Mikado’s.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas,Eindejaar
Overig
Dessert