Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenAmandeltaart met peren en tijm
Delhaize logo
  • Amandeltaart met peren en tijm

Amandeltaart met peren en tijm

Amandeltaart met peren en tijm
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g amandelpoeder
  • 3 el patisseriebloem
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 rijpe peren of 1,5 blik peren op siroop
  • 3 eieren
  • 250 g suiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 3 takjes tijm
  • 250 g amandelpoeder
  • 3 el patisseriebloem
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 rijpe peren of 1,5 blik peren op siroop
  • 3 eieren
  • 250 g suiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 3 takjes tijm

Begin met koken

: 15 min. + 1 u baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng de suiker, het amandelpoeder en de bloem. Snijd de boter in stukjes en laat smel-ten. Breek de eieren en meng ze samen met de gesmolten boter door het deeg.
3
Hak 1/3 van de tijm fijn en meng het onder het beslag.
4
Neem een siliconen springvorm en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm.
5
Schil en snijd de peren in 2, verwijder het klokhuis en snijd ze dan in fijne plak-jes. Wanneer je peren uit blik gebruikt, laat je ze eerst goed uitlekken. Druk ze nu lichtjes in het beslag.
6
Bak de taart gaar in de oven gedurende 60 min.
7
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen. Bestuif ze met de poedersuiker en enkele takjes tijm.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng de suiker, het amandelpoeder en de bloem. Snijd de boter in stukjes en laat smel-ten. Breek de eieren en meng ze samen met de gesmolten boter door het deeg.
3
Hak 1/3 van de tijm fijn en meng het onder het beslag.
4
Neem een siliconen springvorm en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm.
5
Schil en snijd de peren in 2, verwijder het klokhuis en snijd ze dan in fijne plak-jes. Wanneer je peren uit blik gebruikt, laat je ze eerst goed uitlekken. Druk ze nu lichtjes in het beslag.
6
Bak de taart gaar in de oven gedurende 60 min.
7
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen. Bestuif ze met de poedersuiker en enkele takjes tijm.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Amandelpoeder
Delhaize Amandelpoeder
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Peren | Half | Sap | Blik
Delhaize Peren | Half | Sap | Blik
225 gr
1
49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Totaal:
€19,84