Recept zoekresultatenAmandeltaart met peren en tijm
Delhaize logo
  • Amandeltaart met peren en tijm

Amandeltaart met peren en tijm

Amandeltaart met peren en tijm
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g amandelpoeder
  • 3 el patisseriebloem
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 rijpe peren of 1,5 blik peren op siroop
  • 3 eieren
  • 250 g suiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 3 takjes tijm
  • 250 g amandelpoeder
  • 3 el patisseriebloem
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 rijpe peren of 1,5 blik peren op siroop
  • 3 eieren
  • 250 g suiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 3 takjes tijm

Begin met koken

: 15 min. + 1 u baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng de suiker, het amandelpoeder en de bloem. Snijd de boter in stukjes en laat smel-ten. Breek de eieren en meng ze samen met de gesmolten boter door het deeg.
3
Hak 1/3 van de tijm fijn en meng het onder het beslag.
4
Neem een siliconen springvorm en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm.
5
Schil en snijd de peren in 2, verwijder het klokhuis en snijd ze dan in fijne plak-jes. Wanneer je peren uit blik gebruikt, laat je ze eerst goed uitlekken. Druk ze nu lichtjes in het beslag.
6
Bak de taart gaar in de oven gedurende 60 min.
7
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen. Bestuif ze met de poedersuiker en enkele takjes tijm.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng de suiker, het amandelpoeder en de bloem. Snijd de boter in stukjes en laat smel-ten. Breek de eieren en meng ze samen met de gesmolten boter door het deeg.
3
Hak 1/3 van de tijm fijn en meng het onder het beslag.
4
Neem een siliconen springvorm en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm.
5
Schil en snijd de peren in 2, verwijder het klokhuis en snijd ze dan in fijne plak-jes. Wanneer je peren uit blik gebruikt, laat je ze eerst goed uitlekken. Druk ze nu lichtjes in het beslag.
6
Bak de taart gaar in de oven gedurende 60 min.
7
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen. Bestuif ze met de poedersuiker en enkele takjes tijm.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Amandelpoeder
Delhaize Amandelpoeder
2 × 200 gr
2de tegen -50%
€
1
99
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
€
0
35
Boter | Mini | Zacht
Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
16 x 12,5 gr
€
7
19
Peren | Half | Lichte siroop | Blik
Del Monte Peren | Half | Lichte siroop | Blik
230 gr
-5%
€
5
41
€5,69
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
€
1
69
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
€
0
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
€
1
49

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
€
4
39
Totaal:
€21,18

Deze recepten kan je ook leuk vinden