Productterugroeping:« verschillende bereide gerechten van het merk Natural Healty Meals »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenAardbeientiramisu met basilicumsiroop
Delhaize logo
  • Aardbeientiramisu met basilicumsiroop
    D

Aardbeientiramisu met basilicumsiroop

Aardbeientiramisu met basilicumsiroopD
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 500 g aardbeien
  • 500 g mascarpone
  • 2 dl Baileys ‘Strawberries & Cream’
  • 2 g fijne suiker
  • 1 bussel basilicum (voor de basilicumsiroop)
  • 1,5 dl rietsuikersiroop (voor de basilicumsiroop)
  • 2 eieren
  • 2 biocitroenen
  • 8 lange vingers
  • 500 g aardbeien
  • 500 g mascarpone
  • 2 dl Baileys ‘Strawberries & Cream’
  • 2 g fijne suiker
  • 1 bussel basilicum (voor de basilicumsiroop)
  • 1,5 dl rietsuikersiroop (voor de basilicumsiroop)
  • 2 eieren
  • 2 biocitroenen
  • 8 lange vingers

Begin met koken

: 30 min. + 2 u. koeltijd
1
Klop de eiwitten tot stevig schuim met de kristalsuiker. Meng er de mascarpone en de eidooiers voorzichtig onder. Giet er de Baileys bij en meng opnieuw.
2
Snijd de aardbeien in kleine blokjes en meng ze met 2 el citroensap.
3
Doe de mascarponecrème in een spuitzak en dresseer een bodempje crème in glazen. Bedek met een laag aardbeien en vervolgens met een nieuwe laag crème. Prik een lange vinger in elk glas en voeg de rest van de aardbeien en van de crème toe. Dek af en laat 2 u. in de koelkast rusten.
4
Houd enkele kleine basilicumblaadjes apart en mix de rest fijn met de suikersiroop. Druppel net voor het opdienen 1 el basilicumsiroop op elke tiramisu. Rasp er een beetje citroenzeste bovenop, voeg enkele kleine basilicumblaadjes toe en werk eventueel af met een citroenschijfje.
1
Klop de eiwitten tot stevig schuim met de kristalsuiker. Meng er de mascarpone en de eidooiers voorzichtig onder. Giet er de Baileys bij en meng opnieuw.
2
Snijd de aardbeien in kleine blokjes en meng ze met 2 el citroensap.
3
Doe de mascarponecrème in een spuitzak en dresseer een bodempje crème in glazen. Bedek met een laag aardbeien en vervolgens met een nieuwe laag crème. Prik een lange vinger in elk glas en voeg de rest van de aardbeien en van de crème toe. Dek af en laat 2 u. in de koelkast rusten.
4
Houd enkele kleine basilicumblaadjes apart en mix de rest fijn met de suikersiroop. Druppel net voor het opdienen 1 el basilicumsiroop op elke tiramisu. Rasp er een beetje citroenzeste bovenop, voeg enkele kleine basilicumblaadjes toe en werk eventueel af met een citroenschijfje.
Nutritionele informatie
D
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 453 kcal • Vetten: 39 g • Koolhydraten: 36 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 453 kcal • Vetten: 39 g • Koolhydraten: 36 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 5 g
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Zomer,Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Aardbei
Delhaize Aardbei
2 × 400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
49
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Likeur | Irish Cream | 17% ALC.
Baileys Likeur | Irish Cream | 17% ALC.
70 cl
14
99
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Suikerriet | Vloeibaar
Delhaize Suikerriet | Vloeibaar
70 cl
3
25
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
LU Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
165 gr
2
65

Reeds in je keuken

Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
3+1 gratis
1
65
Totaal:
€36,49