Recept zoekresultatenAardbeien in een jasje van brickdeeg
Delhaize logo
  • Aardbeien in een jasje van brickdeeg

Aardbeien in een jasje van brickdeeg

Aardbeien in een jasje van brickdeeg
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g aardbeien
  • amandelmelksiroop
  • arachideolie
  • 2 takjes verse munt
  • 2 feuilles vierkante vellen ontdooid brickdeeg
  • 500 g aardbeien
  • amandelmelksiroop
  • arachideolie
  • 2 takjes verse munt
  • 2 feuilles vierkante vellen ontdooid brickdeeg

Begin met koken

1
Was de aardbeien en verwijder zorgvuldig de kroontjes. Laat ze uitlekken en snij ze in kleine stukjes van ongeveer 1 cm zijde.
2
Doe ze in een kom en voeg een eetlepel orgeadesiroop toe. Meng heel voorzichtig.
3
Snij het brickvel in stroken van ongeveer 10 cm breed. Leg een van deze stroken op het werkblad. Leg een hoopje aardbeien op een uiteinde (ongeveer 2 eetlepels).
4
Vouw het brickvel vervolgens in een driehoek door de achterkant naar de linker zijboord te brengen. Vouw vervolgens naar rechts en ga zo verder tot aan het einde van de strook. Doe hetzelfde met de rest van de aardbeien.
5
Laat zo'n 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 °C tot het brickdeeg goudkleurig en krokant is. Dien lauw op met een muntblaadje voor de versiering.
6
Vouw het brickvel vervolgens in een driehoek door de achterkant naar de linker zijboord te brengen. Vouw vervolgens naar rechts en ga zo verder tot aan het einde van de strook. Doe hetzelfde met de rest van de aardbeien. Strijk met een penseel een beetje olie op het deeg.
1
Was de aardbeien en verwijder zorgvuldig de kroontjes. Laat ze uitlekken en snij ze in kleine stukjes van ongeveer 1 cm zijde.
2
Doe ze in een kom en voeg een eetlepel orgeadesiroop toe. Meng heel voorzichtig.
3
Snij het brickvel in stroken van ongeveer 10 cm breed. Leg een van deze stroken op het werkblad. Leg een hoopje aardbeien op een uiteinde (ongeveer 2 eetlepels).
4
Vouw het brickvel vervolgens in een driehoek door de achterkant naar de linker zijboord te brengen. Vouw vervolgens naar rechts en ga zo verder tot aan het einde van de strook. Doe hetzelfde met de rest van de aardbeien.
5
Laat zo'n 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 °C tot het brickdeeg goudkleurig en krokant is. Dien lauw op met een muntblaadje voor de versiering.
6
Vouw het brickvel vervolgens in een driehoek door de achterkant naar de linker zijboord te brengen. Vouw vervolgens naar rechts en ga zo verder tot aan het einde van de strook. Doe hetzelfde met de rest van de aardbeien. Strijk met een penseel een beetje olie op het deeg.
Nutritionele informatie
Energie: 101 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Ontbijt
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Orgeat siroop

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aardbei
Delhaize Aardbei
2 × 250 gr
4
49
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Brickvellen
Delhaize Brickvellen
170 gr
2
49
Totaal:
€16,15

Deze recepten kan je ook leuk vinden