Recept zoekresultatenVeggie bloemkool salade met citrus en specerijen
Delhaize logo
  • Veggie bloemkool salade met citrus en specerijen
    A
Veggie bloemkool salade met citrus en specerijenA

Veggie bloemkool salade met citrus en specerijen

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 bio bloemkool
  • 3 sinaasappelen
  • 50 g cashewnoten
  • 2 el honing
  • 40 g boter
  • 1 afgestreken kl ‘Chinese 5 kruiden’
  • peper
  • 1/2 citroen (voor de yoghurtsaus)
  • 250 g yoghurt natuur (voor de yoghurtsaus)
  • peper en zout (voor de yoghurtsaus)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 bio bloemkool
  • 3 sinaasappelen
  • 50 g cashewnoten
  • 2 el honing
  • 40 g boter
  • 1 afgestreken kl ‘Chinese 5 kruiden’
  • peper
  • 1/2 citroen (voor de yoghurtsaus)
  • 250 g yoghurt natuur (voor de yoghurtsaus)
  • peper en zout (voor de yoghurtsaus)
  • 1 klein teentje knoflook

Begin met koken

: 15 min.
1
Verwijder enkel de grootste buitenste bladeren van de bloemkool en houd de rest apart. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes. Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de hete boter. Voeg de 5 kruiden, de honing en het sap van de sinaasappelen toe. Laat op een vrij hoog vuur inkoken tot een stroperige en gekaramelliseerde saus.
2
Gril de cashewnoten intussen lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Hak ze grof.
3
Maak de saus: meng de yoghurt met het citroensap, het geperste teentje knoflook, peper en zout.
4
Snipper de bloemkoolbladeren fijn, voeg ze toe in de sauteerpan en fruit alles nog gedurende 2 min. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak. Serveer als bijgerecht, met de yoghurtsaus.
1
Verwijder enkel de grootste buitenste bladeren van de bloemkool en houd de rest apart. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes. Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de hete boter. Voeg de 5 kruiden, de honing en het sap van de sinaasappelen toe. Laat op een vrij hoog vuur inkoken tot een stroperige en gekaramelliseerde saus.
2
Gril de cashewnoten intussen lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Hak ze grof.
3
Maak de saus: meng de yoghurt met het citroensap, het geperste teentje knoflook, peper en zout.
4
Snipper de bloemkoolbladeren fijn, voeg ze toe in de sauteerpan en fruit alles nog gedurende 2 min. Voeg de cashewnoten toe en breng verder op smaak. Serveer als bijgerecht, met de yoghurtsaus.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 89 kcal – Vetten: 4,8 g – Koolhydraten: 8 g - Vezels: 1,5 g – Eiwitten: 2,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 89 kcal – Vetten: 4,8 g – Koolhydraten: 8 g - Vezels: 1,5 g – Eiwitten: 2,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Vegetarisch
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Cashewnoten | Gezouten

Delhaize

Cashewnoten | Gezouten

175 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Gekarnde boter | Zacht

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zacht

250 gr

€3,99

Noten | Mix | Geroosterd | Bio

Delhaize

Noten | Mix | Geroosterd | Bio

200 gr

Bio

€4,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Skyr | Natuur | Light

Vitalinea

Skyr | Natuur | Light

2 x 145 gr

€2,79

Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade

Oxfam

Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade

85 gr

Bio

€4,19

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade

Oxfam

Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade

85 gr

Bio

€4,19

Totaal:
€28,26