Recept zoekresultatenStoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
Delhaize logo
  • Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
    A
Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoekA

Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg hertenstoofvlees
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 blaadjes laurier
  • 450 g voorgekookte krielaardappelen
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 3 kruidnagels
  • 2 sneetjes peperkoek met gember
  • 2 el mosterd
  • 1 el Luikse siroop
  • 3,8 dl wildfond
  • 7,5 dl Gouden Carolus
  • 1 el bloem
  • 3 el boter
  • peper
  • 1 kg hertenstoofvlees
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 blaadjes laurier
  • 450 g voorgekookte krielaardappelen
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 3 kruidnagels
  • 2 sneetjes peperkoek met gember
  • 2 el mosterd
  • 1 el Luikse siroop
  • 3,8 dl wildfond
  • 7,5 dl Gouden Carolus
  • 1 el bloem
  • 3 el boter
  • peper

Begin met koken

: 30 min + 2 à 3 u gaartijd
1
Zet een braadpan op het vuur, laat heet worden en smelt er een lepel boter in. Kruid het vlees met peper en zout en korst de stukjes hert rondom in de hete boter. Bij voorkeur doe je dit in enkele keren zodat het vlees goed dichtgeschroeid wordt. Het vlees hoeft niet gaar te zijn, want het gaart verder tijdens het stoven.
2
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en fruit er de ui en de knoflook in. Bestrooi met de bloem en voeg er de gekorste stukjes hert bij. Meng even en blus dan meteen met de wildfond en de Gouden Carolus. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de 'Luikse Siroop' toe.
3
Snijd 2 sneetjes van de peperkoek en besmeer met mosterd. Leg de peperkoek met de mosterd naar beneden op de stoverij en breng aan de kook.
4
Draai het vuur wat lager, zet een deksel op de pot en laat het vlees garen gedurende 2 à 2.30 uur tot het vlees gaar en mals is.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes en verdeel ze gelijkmatig over een ovenschaal. Schik er enkele klontjes boter op. Kruid met peper en zout, gedroogde rozemarijn en gaar in de oven gedurende ± 30 min tot ze mooi goudbruin zijn.
6
Serveer de gebakken krieltjes bij het hertenstoofvlees.
1
Zet een braadpan op het vuur, laat heet worden en smelt er een lepel boter in. Kruid het vlees met peper en zout en korst de stukjes hert rondom in de hete boter. Bij voorkeur doe je dit in enkele keren zodat het vlees goed dichtgeschroeid wordt. Het vlees hoeft niet gaar te zijn, want het gaart verder tijdens het stoven.
2
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en fruit er de ui en de knoflook in. Bestrooi met de bloem en voeg er de gekorste stukjes hert bij. Meng even en blus dan meteen met de wildfond en de Gouden Carolus. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de 'Luikse Siroop' toe.
3
Snijd 2 sneetjes van de peperkoek en besmeer met mosterd. Leg de peperkoek met de mosterd naar beneden op de stoverij en breng aan de kook.
4
Draai het vuur wat lager, zet een deksel op de pot en laat het vlees garen gedurende 2 à 2.30 uur tot het vlees gaar en mals is.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes en verdeel ze gelijkmatig over een ovenschaal. Schik er enkele klontjes boter op. Kruid met peper en zout, gedroogde rozemarijn en gaar in de oven gedurende ± 30 min tot ze mooi goudbruin zijn.
6
Serveer de gebakken krieltjes bij het hertenstoofvlees.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 384; energie (kCal): 91; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 625,53
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 384; energie (kCal): 91; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 625,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Zomer,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Krieltjes

Delhaize

Krieltjes

450 gr

€0,95

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Koek | Honing

Delhaize

Koek | Honing

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,85

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Abdijbier | Blond | 6,6% | Fles

Leffe

Abdijbier | Blond | 6,6% | Fles

4 x 33 cl

€4,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
€9,79

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.