Recept zoekresultatenOudenDijkkroketjes, koolsalade met appelen
Delhaize logo
OudenDijkkroketjes, koolsalade met appelen

OudenDijkkroketjes, koolsalade met appelen

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 450 g blokken jong belegen OudenDijk
  • 1 appel
  • 100 g veldsla
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 80 g mengeling voor salade (gedroogde vruchten en zaden - gamma "Cooking")
  • 125 g yoghurt
  • 6 el melk
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g panko
  • 1 el honing
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 1/5 l druivenpitolie
  • 1/2 spitskool
  • 450 g blokken jong belegen OudenDijk
  • 1 appel
  • 100 g veldsla
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 80 g mengeling voor salade (gedroogde vruchten en zaden - gamma "Cooking")
  • 125 g yoghurt
  • 6 el melk
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g panko
  • 1 el honing
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 1/5 l druivenpitolie
  • 1/2 spitskool

Begin met koken

1
Meng de bloem, de eieren en de melk met een garde tot een glad maar dik deeg. Kruid met peper.
2
Verwijder de korsten van de OudenDijkblokken en snijd de kaas in kleine rechthoeken. Bedek ze één voor één met deeg en rol ze in de panko, tot de kaas helemaal omhuld is. Laat in de koelkast rusten.
3
Snijd de appel in staafjes meng ze in een slakom met citroensap. Snipper de kool met de mandoline fijn, voeg hem samen met de rest van de geperste citroen toe, meng en laat rusten.
4
Meng de yoghurt, de honing, de mayonaise en de mosterd op oude wijze. Breng verder op smaak.
5
Verwarm de olie in een heel grote braadpan. Leg er de kaaskroketjes in en bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.
6
Dien de kroketjes heel warm op, met de koolsalade en de veldsla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de mengeling voor salade.
1
Meng de bloem, de eieren en de melk met een garde tot een glad maar dik deeg. Kruid met peper.
2
Verwijder de korsten van de OudenDijkblokken en snijd de kaas in kleine rechthoeken. Bedek ze één voor één met deeg en rol ze in de panko, tot de kaas helemaal omhuld is. Laat in de koelkast rusten.
3
Snijd de appel in staafjes meng ze in een slakom met citroensap. Snipper de kool met de mandoline fijn, voeg hem samen met de rest van de geperste citroen toe, meng en laat rusten.
4
Meng de yoghurt, de honing, de mayonaise en de mosterd op oude wijze. Breng verder op smaak.
5
Verwarm de olie in een heel grote braadpan. Leg er de kaaskroketjes in en bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.
6
Dien de kroketjes heel warm op, met de koolsalade en de veldsla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de mengeling voor salade.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

Delhaize

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

850 gr

Bio

€3,29

Veldsla

Delhaize

Veldsla

100 gr

€1,39

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

170 gr

€1,85

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Honing | Vloeibaar

Meli

Honing | Vloeibaar

350 gr

€5,49

Mayonaise | Eieren

Devos & Lemmens

Mayonaise | Eieren

55 cl

€2,25

Totaal:
€20,85

Deze recepten kan je ook leuk vinden