Recept zoekresultatenJammy egg toast
Delhaize logo
  • Jammy egg toast
    B
Jammy egg toastB

Jammy egg toast

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 eieren
  • 1 schaaltje tuinkers
  • 250 g bio erwten
  • 10 blaadjes munt
  • 40 g gedroogde tomaten met basilicum
  • 4 grote sneetjes bruin desembrood
  • 7,5 cl olijfolie met citroen
  • 1 dl druivenpitolie
  • 2 el olijfolie
  • Espelette peppers
  • peper
  • zout
  • 8 eieren
  • 1 schaaltje tuinkers
  • 250 g bio erwten
  • 10 blaadjes munt
  • 40 g gedroogde tomaten met basilicum
  • 4 grote sneetjes bruin desembrood
  • 7,5 cl olijfolie met citroen
  • 1 dl druivenpitolie
  • 2 el olijfolie
  • Espelette peppers
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Doe de diepgevroren erwtjes in een steelpan, overgiet ze met water en breng aan de kook. Kook ze 2 min., giet ze af en laat ze onder koud water schrikken. Mix ze kort in een smalle beker met de muntblaadjes, de olijfolie met citroen, peper en zout. Voeg de gehakte gedroogde tomaten toe.
2
Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de broodsneetjes lichtjes in met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Gril ze in de braadpan. Besmeer ze met erwtenhummus.
3
Verwarm de druivenpitolie in een grote braadpan. Breek 3 of 4 eieren in de heel warme (maar niet dampende) olie en bak ze tot de randen krokant zijn. Kruid met peper en zout. Leg de eieren op de boterhammen (bak de rest van de eieren en beleg er alle boterhammen mee).
4
Voeg een beetje Espelettepeper toe en bestrooi met tuinkers. Het wordt zonder twijfel een prachtige dag!
1
Doe de diepgevroren erwtjes in een steelpan, overgiet ze met water en breng aan de kook. Kook ze 2 min., giet ze af en laat ze onder koud water schrikken. Mix ze kort in een smalle beker met de muntblaadjes, de olijfolie met citroen, peper en zout. Voeg de gehakte gedroogde tomaten toe.
2
Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de broodsneetjes lichtjes in met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Gril ze in de braadpan. Besmeer ze met erwtenhummus.
3
Verwarm de druivenpitolie in een grote braadpan. Breek 3 of 4 eieren in de heel warme (maar niet dampende) olie en bak ze tot de randen krokant zijn. Kruid met peper en zout. Leg de eieren op de boterhammen (bak de rest van de eieren en beleg er alle boterhammen mee).
4
Voeg een beetje Espelettepeper toe en bestrooi met tuinkers. Het wordt zonder twijfel een prachtige dag!
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 264 kcal - Vetten: 21 g - Koolhydraten: 10,3 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 7,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 264 kcal - Vetten: 21 g - Koolhydraten: 10,3 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 7,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Amerikaans
Vegetarisch
Brunch
Ontbijt

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Druivenpitolie

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

2 × 230 gr

€4,78

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,39

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

Delhaize

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

90 gr

€2,69

Brood | Bruin | Ardeens

Boerkens

Brood | Bruin | Ardeens

2 × 600 gr

€8,38

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€34,56