Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenGlaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
Delhaize logo
  • Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
    D
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoekD

Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 1 nootje boter
  • 1 zwarte pens (± 125 g/stuk)
  • kervel
  • 1 snede peperkoek
  • 1 afgestreken el griessuiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 dikke Jonagold appel
  • 1 nootje boter
  • 1 zwarte pens (± 125 g/stuk)
  • kervel
  • 1 snede peperkoek
  • 1 afgestreken el griessuiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 dikke Jonagold appel

Begin met koken

1
Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur. Hou apart.
2
Schil de appel en snij in blokjes. Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
3
Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel bakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
4
Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.
1
Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur. Hou apart.
2
Schil de appel en snij in blokjes. Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
3
Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel bakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
4
Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 941; energie (kCal): 227; vetten (g): 16,6; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 11; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 138,47
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 941; energie (kCal): 227; vetten (g): 16,6; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 11; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 138,47
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Herfst,Winter
Hapjes

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Boerenpensen | Zwart

Delhaize

Boerenpensen | Zwart

+/- 240 gr

+/-€2,57

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,39

Koek | Honing

Meli

Koek | Honing

240 gr

€2,59

Suiker | Fijne korrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Fijne korrel

1 kg

€1,59

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

Delhaize

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

850 gr

Bio

€3,29

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
+/-€12,43