Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenAspergehapjes met meloen
Delhaize logo
  • Aspergehapjes met meloen
Aspergehapjes met meloen

Aspergehapjes met meloen

Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 1/4 Charentais meloen (ong. 200 g)
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 4 groene asperges
  • mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 6 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)
  • 1/4 Charentais meloen (ong. 200 g)
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 4 groene asperges
  • mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 6 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)

Begin met koken

1
Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte.
2
Kook gaar in 5 à 7 min. (afhankelijk van de dikte) in kokend water.
3
Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
4
Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout. Voeg de mosterd en de olie toe.
5
Sluit de bokaal en schud goed.
6
Schil de meloen en snij in 12 schijfjes.
7
Halveer de hamsneetjes in de lengte.
8
Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
9
Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge.
10
Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
11
Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette.
12
Serveer de resterende vinaigrette apart.
1
Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte.
2
Kook gaar in 5 à 7 min. (afhankelijk van de dikte) in kokend water.
3
Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
4
Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout. Voeg de mosterd en de olie toe.
5
Sluit de bokaal en schud goed.
6
Schil de meloen en snij in 12 schijfjes.
7
Halveer de hamsneetjes in de lengte.
8
Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
9
Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge.
10
Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
11
Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette.
12
Serveer de resterende vinaigrette apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner
Aperitief
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Meloen |  Charentais

Delhaize

Meloen | Charentais

850 gr

€4,19

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€6,49

Mosterd

Bister

Mosterd

250 gr

€1,85

Ganda Ham Vacuüm 120g

Ganda

Ganda Ham Vacuüm 120g

120 gr

€6,99

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico

Ponti

Azijn | Balsamico

25 cl

€4,29

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
€19,52